LinkedToManagers

en modern karriärplattformAktuell rekrytering

Bolagsjurist

 

Företags- och uppdragsbeskrivning


Company Logo #11 - LF logga

Vill du jobba i ett företag som sätter både kunden och medarbetaren i centrum? På Länsförsäkring Kronoberg ser vi sambandet mellan nöjda medarbetare och nöjda kunder. Hos oss jobbar vi i team där vi skapar trygghet för våra kunder men också trivsel och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi vill överträffa kundernas förväntningar och det gör vi genom att vi har trivsel och atmosfär på arbetsplatsen och att vi är engagerade och utgår ifrån kundens behov. Det är extra viktigt för oss eftersom det är våra kunder som äger oss. Länsförsäkring Kronoberg vill bidra till en hållbar utveckling där vi lever, bor och verkar.  

Länsförsäkring Kronoberg söker en erfaren Bolagsjurist

Vi söker en affärsdriven, engagerad och erfaren bolagsjurist som vill vara med och bygga upp och utveckla juridikfunktionen i vårt bolag. Denna spännande tjänst är placerad i Växjö.

Rollen som bolagsjurist hos oss

Att vara bolagsjurist på Länsförsäkring Kronoberg innebär att du har det övergripande ansvaret för att leda arbetet inom din grupp mot de mål som fastställts i bolagets strategi- och affärsplan. Som representant i vår företagsledning förväntas du vara delaktig i att ta ett helhetsansvar både på operativ och strategisk nivå. Du kommer att arbeta brett och bistår med både juridisk och affärsmässig rådgivning. I rollen ingår även ansvar för att avtalshanteringen håller hög kvalitet samt att på uppdrag av verksamheten upprätta och granska komplexa avtal.
 
Din avdelning bevakar och informerar om nya och ändrade regelverk samt medverkar i projekt för att säkerställa regelefterlevnad i samband med implementering av nya produkter, tjänster och regelverk. Avdelningen ansvarar även för sekreteraruppdraget i bolagsstyrelsen, finansutskottet och ledningsgruppen. I ansvaret ingår också att ta fram processer och verktyg till organisationen för att säkerställa att vår försäkrings- och bankverksamhet har en god intern styrning och kontroll. Du rapporterar till vd.Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har ett genuint affärsintresse och en passion för att arbeta verksamhetsnära inom ett brett spektrum av juridiska frågor. Du är en senior jurist med allmänjuridiska kunskaper och har en förmåga att omsätta dina kunskaper i praktisk affärsjuridisk nytta. Du har mångårig erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller företag och vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av de regelverk som berör bank och försäkring.
 
Som person är du analytisk, strukturerad och har hög arbetskapacitet samt integritet.  Vidare är du positiv, har god samarbetsförmåga och har ett prestigelöst förhållningssätt. Din kommunikativa förmåga hjälper dig att skapa positiva relationer med kollegor och externa kontakter samt att föra fram ditt budskap på ett pedagogiskt och tydligt sätt i både tal och skrift. 
 
Du är en modern ledare med goda ledaregenskaper och operativt ansvarar du för en grupp om tre medarbetare – risk manager, compliance officer, samt en assistent. 

Kontaktuppgifter och ansökan

För upplysningar om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsrekryteringskonsult Mats Lundmark, 070-2297955, mats.lundmark@svenskchefsrekrytering.se.
Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast genom att du följer instruktionerna nedan.
 
Facklig kontaktperson på Länsförsäkringar Kronoberg är Evert Nylander, 0470-720027. 

Vi ser fram emot att få se din ansökan!
Logga in för att söka denna tjänst
Användar ID: 
Lösenord:    
Glömt lösenord? 

Grundregistrera och sök denna tjänst
   Grundregistrera

Bookmark and Share